Hayalleri olmalı insanın, ulaşmaya çalıştığı, tabi hataları da olmalı ders çıkardığı ve her anı doya doya yaşamalı hiç keşke demeden.. Çok hayalim var boyumdan büyük, hayattan çok küçük..





Hayal kurmayı severim; hayalleri olmadan yaşayan insan geçekten yaşamış sayılmaz bence.

Bazen hayatta zor dönemlerden geçeriz böyle zamanlar bile gereklidir aslında; çünkü sana iki tercih sunar hayat sana. Ya zor durumla başa çıkamayıp vasat bir hayatı tercih edersin. Ya da onunla baş ederek en azından etmeye çalışarak hayallerinin peşinden koşmaya devam edersin. (Hayallerine ulaşamazsan bile en azından denedim dersin.) Çünkü zor zamanlarda verilir böyle kararlar kimse hayatı çok iyiyken her şey yolunda giderken önemli kararlar almaz, zor bir dönemin ardından alınır önemli kararlar.. Sen hayallerine ulaştın mı derseniz henüz değil ama deniyorum..:)

Her şeyin bir sebebi vardır. Rastlantı mı? saçmalık, yok öyle bir şey. Hatalarımızın bile sebepleri var hatta başımızı duvarlara vurmayı isteyecek kadar kötü olan hatalarımızın bile.. Sadece ders almak için değil, hayatı ve kendimizi tanımak için de.. İnsanın kendini tanıması bile büyük bir meziyet, herkes yapamıyor çünkü..

Bana kalsa daha çok vıdı vıdı ederim ama benden daha güzel sözler eden, daha bilge ve tabi ki çok daha zeki birinden duymanız daha yararlı olur bence. İşte Einstein'dan hayat dersleri;

Merakının peşinden git..
Merak etmelisin.. Hatta bazen bir kedi kadar meraklı olmak gerek, tabi kediyi öldüren merak cinsinden değil..:)

Bilgi deneyimden gelir..
Her zaman pratik teoriden daha önemlidir. Tecrübe etmeden bilemezsin nasıl olduğunıu..

Aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlar bekleme..
Her gün yat kalk aynı şeyleri yap sonra niye benim hayatım böyle!..

Değer yarat. Başarılı olmaya değil, değerli olmaya çalış..
Bazen başarılı olmaktan daha önemli  olan şey değerli ve sevilen bir insan olarak anılmaktır. Her zaman başarılı olamayabiliriz ama davranış ve hareketlerimizle her zaman değerli olmayı sağlayabiliriz.

Hata yap!
Hatalar da insanlar için, bana mükemmel olan bir kişi göster bulabilirsen! Hiç hata yapmayan insan hayatında hiçbir şey yapmamış demektir! yani bildiğin ot gibi yaşamış..

Hayal kur. Hayallerin başarma gücü verir..
Hayal kurmadan yaşanmaz ki :) Bol bol hayal kur ve tabi günün birinde bu hayallere ulaşacağın hayalini de kur..

Anı yaşa.
Şimdi ne yapıyorsan keyif almaya çalış, yaptığın her şeyden her andan keyif al..

Bugüne odaklan.
Dünü konuşup yakınmayı bırak, yarını düşünüp endişelenmeyi kes! Bu an tekrar gelmeyecek veya tekrar bu yaşta olamayacaksın, keyfini çıkar..:)

Azimli ol. Azim paha biçilemezdir.
Azim en büyük silahtır, keşke daha fazla olsaydı bende de..:)


Kuralları öğren ve herkesten iyi oyna!
Kuralları öğrenmek bazen zaman alsa da öğrendikten sonra epey keyifli olan oyunlar vardır ya.. Hayat da bir oyuna benzemiyor mu sence? :)



Hayal kurarak uykuya daldığımız geceler, bol bol ufak hatalar ve kıymetini bildiğimiz güzel anlar diliyorum. Yanaklarınızdan mıncırmayı da ihmal etmiyorum...:)





Görsel alıntı buradan