Son zamanlarda nereye baksam -dergi, kitap,site vb- aşkın tarifi, mükemmel aşk nasıl olur, nasıl aşık edersin, aşık olduğunu nasıl anlarsın, baştan çıkarma metotları bilmemne.. meğer herkes aşkı çözmüş tüm boyutlarıyla çözümlemiş de mükemmel aşkın tarifleri bile verilir olmuş.. Hayır efendim öyle değil o olay!


     Mükemmel aşk? Biz mükemmel miyiz de mükemmel aşkı arıyoruz ya da hayatımız romantik komedi kıvamında mı geçiyor herbirimizin? Pek sayılmaz..


     Bazen kalbini kırabilir hatta sen de onunkini, incitici sözler söyleyebilir birbirinizi üzebilirsiniz.. Her zaman her istediğini, istediğin anda yapmayabilir, kapında köle olmayabilir, her buluşmada seni üç saat beklemeyebilir de.. Ve bazı zamanlar istediğin insandan çok uzak olabilir.. Çünkü o bir insan ve sen de öyle..


     Kusurlarımız olmalı; çünkü kusursuz olmaya çalışmakla başlar en büyük kusurlar! onlar sadece insan olduğumuzu gösterir.. Şunu unutmamalıyız ki, kusursuz aşk kusurlu olandır..



Şimdi gerçek bir efsaneden, Bob Marley'den dinleyelim gerçek aşkı;


O'nun ilk aşkı olmayabilirsin, son aşkı da, hatta bir tanesi de; daha önce aşık oldu, tekrar olabilir.

Ama şu an seni seviyorsa daha ne olabilir ki?

Tıpkı senin gibi, o da mükemmel değil ve ikiniz birlikte asla mükemmel olamayabilirsiniz.
Ama o seni güldürebiliyorsa, iki kez düşündürebiliyorsa -kabul edersin ki insanlar hata yaparlar- onu seninle tutmaya çalış ve ona verebileceğin her şeyi ver.

Seni günün her anında düşünmüyor olabilir ama sana kırabileceğini bildiği bir parçasını verecektir: kalbini..

Yaralama onu, değiştirmeye çalışma, çözümlemeye kalkma ve verebileceğinden fazlasını bekleme.

Seni mutlu ettiğinde gülümse, kızdırdığında fark etmesini sağla ve yokken özlediğini bil..




Kusurlarımızla kalmak dileğiyle diyorum ve hepinizi yanaklarınızdan mıncırıyorum..:)