Ağustos sonu geldi ve kış hazırlıkları başladı.. Tam bu yıl şişe domates yapmayacağız galiba ohh, diyordum ki gene kurtulamadım..:)

O kadar domatesi yıka, soy, doğra, robottan geçir, pişir bilmemne bütün günüm gitti; ama yaptığımız o kadar domates sosundan sonra değdi dedim.. Bi de şu acı biberlerle yaptığımız menemenlikler.. Beni benden alıyo resmen.. :)

Bugünkü şişe domates maceramdan bazı kesitler ve tarifimiz;


Önce domatesleri yıkayıp, bir güzel doğrayıp büyük bir kaba alıyoruz .






















Robottan geçirdiğimiz domatesleri bir güzel pişirip kavanozlarımıza ters koyup kapaklarının tutmasını bekliyoruz. Şişe domateslerimiz hazır..






















Menemenlikler için ise önce kabuklarını soyuyor ardından doğruyoruz, tercihen acı biberlerle birlikte pişiriyoruz ve kavanozlarımıza yine ters koyup tutmasını bekliyoruz.









Ve şişe domateslerimiz ve menemenliklerimiz hazır..