Facebook'ta akraba eklemek can sıkıcı bir muhabbettir. kafana eseni yazamazsın, paylaşamazsın yok amcam görürse yok anneannem (yok artık demeyin gerçekten bazı teyzeler face açıp torun eklemekte 1.lik kupasını kaldıracak kadar azimli) görürse anneme yetiştirir mi?..  Bütün akrabalara malzeme olmak riski de yabana atılacak bir konu değil bana kalırsa..

Tüm bunlar fragmandı :) Şimdi biraz daha derinden inceleyelim. İşte Face'te akraba eklememek için 5 önemli neden:

1. Her online gördüğünde konuşma zorunluluğu
Bazı insanlar vardır ki Face'te konu komşu akraba görünce, sokakta karşılaşır gibi her gördüğünde bir selam versin ister! konuşsan bir türlü konuşmasan bir türlü, gerildiğinle kalırsın..

2. Her resim, videoya yorum yazanlar
 Sanki milli bir mesele veya akraba/tanıdık dayanışması olarak görürler bazıları yorum yapmayı. İlle de her resmin altına "ayy halasının güzeli, ne de güzel çıkmış maşallah" demeyi borç bilirler. Profilinizdeki herşeyi beğenip, yorum yapmasının yanı sıra sizin hakkınızda 'halasının kuzusu vb." imajlar bırakabilir.

3. Kontrolcü !

Kimileri ise sanki zabıta gibi her yaptığına bakar, nerelere girip beğeniyo, neler paylaşmış diye kontrol eder. bunlar genellikle abi, baba, amca vb olur ve size dünyayı dar etmek için ellerinden geleni ardına koymazlar. Paylaşımlarınızın altına "burası neresi, Aykut kim, ne demek o" gibi yorumlar yapmaları çok şaşırtmayacaktır sizi. Bu yüzden ilişki durumu, alkol sigara gibi alışkanlıklar, aileden gizlenen resimler koyulamaz ya da gizlenir.

4. Ağız tadıyla muhabbet edememek
Arkadaşlarınla istediğin gibi cıvıtarak muhabbet edememektir, face'inde akraba olması. Bi de arkadaş muhabbetlerinin içine limon suyu sıkanlar vardır ki, uzak durulması farz olur..

5.Israrcı akraba
Hani ta bilmem ne teyzenin bilmemne oğlu/kızıdır, da bin defa reddedersin bin defa arkadaşlık isteği gönderir ya, işte arkana bakmadan kaçacaksın ondan. Gerekirse engelleyecek, olmadı şikayet edeceksin!


     Tabi her akraba/tanıdık için geçerli değil bunlar, Face'te ahlak zabıtası gibi gezmeyen, her paylaşıma yorum atmayan, sanki akraba olduğunu cümle aleme göstermek istermiş gibi 'canım yeğenim aslanım, teyzesinin yakışıklısı' türü hareketlerde bulunmayan, etliye sütlüye karışmayan akrabalara sözüm yok. Başının üzerinde taşınılası insandır onlar.. :) onları koruyalım sevelim lütfen, zira sayıları pek az.. :)