Bir arkadaşımın tavsiyesi (özellikle de ballandıra ballandıra anlatması) üzerine hemen koşa koşa watsons'tan bir çam terebentin yağı aldım. Doğrusu bu kadar övgüyü sonuna kadar hakedeceğini bilmiyordum!  Uzun süredir kullanıyorum çam terebentin yağını ve birçok faydalarını gördüm.. Bunlardan bir kaçından bahsedelim şimdi;

Kullanımı: Ben genellikle şampuanıma (neredeyse) yarım şişesini koyarak kullanıyorum, ama siz 25 damla gibi bir miktar kullanabilirsiniz. İkinci bir kullanım şekli ise doğrudan saç derinize masaj yaparak uygulamak ve yarım saat bekledikten sonra yıkamak. Haftada bir kez bu işlem yapılabilir. Ben doğrudan saç derime uygulayınca şiddetli bir yanma hissi oluştu kafa derimde, tabi bu benim hassas cildimden de kaynaklanıyor olabilir. Seçim sizin..

En güzeli bence saçları hızlı uzatması..
Saçlarım bana göre normal; arkadaşlarıma  hatta çevreme göre ise zaten hızlı uzuyor. Ancak birkaç ay kullandıktan sonra saçlarımda 2cm kadar(tabi bu kişiden kişiye değişebilir) fazladan bir uzama tespit ettim.. :)

Saçların dökülmesini durduruyor..
Her banyodan sonra elime gelen 10-15 saç telini artık göremez oldum, pek de özlediğimi söyleyemem kendilerini :) Ve bıraktıktan hemen sonra gene eskisi gibi normal dökülmelere devam etti.. Burdan anlıyoruz ki çam terentini bir kullan bir bırak olmuyooor! Devamlı kullanmak gerek.

Saçlarım ışıl ışıl!..
Kullanmaya başladıktan bi süre sonra saçlarım güneşle yarışmaya başladı! (abartıya bak). tabi bu boyalı saçlarda kendini daha az gösteriyor..

Yumuşaklık hissi..
Saçlarından elini alamamak ne hoşmuş ya, unutmuşum..(Daha fazla parlaklık ve yumuşaklık için ise badem yağı ile karıştırmanız tavsiye olunur.)

Kuvvetli saçlar..
Saçlarım ağırlık çalışacak kıvama geldi desem yeridir.. :) Şaka bir yana, bırak dökülmeyi kopmuyorlar bile.


Tabi bazı eksileri de yok değil.. Öncelikle kokusu (doğal olarak) aynı çam ağacı, ben çok dert etmedim ama rahatsız olan arkadaşlar için durulanan ve durulanmayan saç kremlerini tavsiye ederim. Gayet etkili bir çözüm..

Ayrıca saçları biraz kurutabiliyor. Saçlarınız kuruysa bu etki daha çok kendini gösterir ki bende de öyle oldu.. Bunun için de gene aynı çözüm yani saç kremleri ve serumlar imdadınıza yetişiyor..



Umarım faydalı olmuştur, yanaklarınızdan mıncırdım.. :)

Sevgilerle ve tabi saygılarla.. (Sevgilerle ile birlikte niye saygılarla sözcüğünü de kullanmıyoruz ki! hep her şeyin başı sevgi- saygı demezler mi :) dedim ve kullandım..:)