George R. R. Martin'in Buz ve Ateşin Şarkısı adlı kitap serisinin ilk kitabı olan Taht Oyunları adlı bir romandan uyarlanmış ve olabildiğince aslına sadık kalınmış bir dizidir.


Fantastik bir kurgusu var diyebiliriz sanırım.. Yazları yıllarca, kışları ise on yıllarca süren fantastik bir dünya, irili ufaklı birçok krallığın bulunduğu ve hepsinin de demir tahtta hak iddia ettiği destansı bir dönem ve ak yürüyenlerden ejderhalara kadar birçok doğaüstü varlıklar.. Anlayacağınız dolu dolu bir film..:)


Yüzüklerin Efendisi serisini beğendiyseniz eminim buna fazlasıyla bayılacaksınız. Heyecan ve merak duygularını her bölümde üst düzey tutmayı başarabilen bir dizi.. Tabi 2 ay diziyi izleyip daha sonra yeni sezon için 9 ay beklemeyi göze alabilirseniz! Evet doğru 9 ay! İlk duyduğumda şaşkına dönmüştüm bir dizi 9 ay tatile mi girermiş diye isyanlardaydım; zira dizinin bağımlısı olmuştum :)




Bunlar da karakterlerimiz;







Konusuna ve içeriğine dair fazla bilgi vermiyorum, kendiniz keşfedin..  Mart 2013'te 3. sezon başlıyor. Tabi Türkiye'de tv kanallarından verilmediği için internet üzerinden 1.sezondan başlayarak izlemenizi tavsiye ederim. Zaten her sezonda 10 bölüm olduğunu düşünürsek fazla bir zamanınızı almayacaktır..:) 





Uzun lafın kısası mutlaka izleyin, pişman olmayacaksınız..:)











Görsel alıntı buradan