Yeni yılın ilk postunda Lonra'dan selam olsun! :) Bakalım Lonra'da neler yapılırmış, nereler görülürmüş, nerden ne alınırmış.. :)





Şehrin tüm güzelliklerini görmenizi sağlayacak, görülmesi gereken yerleri bizzat anlatarak gezdiren bir rehbere mi ihtiyacınız var? İşte şehir turları! :) Ben Big Bus tur şirketini tercih ettim ancak elbette birçok farklı tur şirketi de mevcut.







Hyde park. Londra'nın tam ortasında bulunan devasa büyüklükte, içinde sincapların dolaştığı bir yeşil alan. Yazın tüm konserler burada verilirmiş. İnsanın huzur bulduğu bir mekan..

  







Bir de dikkatimi çeken bir şey var ki, birçok Avrupa şehrinde olduğu gibi Hintli ve Paki göçmenlerden Londra da nasibini almış..










Ve Londra'nın meşhur telefon kulubeleri :)






Londra'nın her köşesi buram buram tarih kokan yapılarla dolu.. Bu yüzden olsa gerek şehirden çok yapılar bile beni kendine hayran bırakmaya yetti.




Nam-ı diğer Oxford Street.. Muntazam sokakları, harika mimarisi ve alabildiğine geniş bir cadde.. Üzerinde birçok cafe, restoran, alışveriş merkezi, mağaza bulunmakta. Londra'nın en meşhur ve gözde caddesi, mutlaka görülmesi gerek..









İngiliz para birimi sterlin Türk parasına göre oldukça değerli olduğu için genel anlamda pahalı bir yer olduğunu söyleyebilirim. Bu yüzden yüksek maliyetlere kendinizi hazırlayın derim :) 

Ancak çok ucuz bir alışveriş merkezi var ki söylemeden geçmeyelim: Primark. Gerçekten özellikle de yeni yıl indirimlerinden olsa gerek çoğu giyim, hediyelik eşya ürünlerinde Türkiye'deki fiyatlardan bile ucuzdu. Özellikle 7 pound etiketli bot ve çizmeleri gördükten sonra gerisini hatırlamıyorum! Dikkat siz de kendinizi kaybedebilirsiniz benden söylemesi!











Enfes manzarasıyla ünlü Big Ben saat kulesi. İngiliz halkı arasında yapılan bir araştırmaya göre İngilizler Big Ben saat kulesini İngiltere'nin en önemli simgesi olarak görüyormuş ve sırf bu yüzden Big Ben'i görmeden İngiltere'ye gitmiş sayılmazmışsınız! Biz de gittik, gördük; gerçekten muazzam..





Ve tabii London Eye! Lonra'daki en ünlü turistik mekanlarından biri olan bu dönme dolap oldukça ilgi görüyor.




Kış mevsiminde gidecekseniz kesinlikle kalın giysiler almalısınız yanınıza.. Güneşli bir günde gezmemize rağmen hava tam anlamıyla buzz gibiydi. Şehrin sakinleri için bile fazla soğuk gelmiş olacak ki bere satın aldığım İngiliz satıcı bile havanın soğukluğundan yakınıyordu. Güneşli bir günde bile hava kasvetli olabilir ve her an yağmur başlayabilir; bu yüzden tabi ki şemsiyenizi de eksik etmiyorsunuz!









Ulaşım konusunda kesinlikle metroyu kullanmalısınız, bir kez aldığınız metro bileti ile gün içerisinde istediğiniz kadar seyahat edebilirsiniz.. Yanlış hatırlamıyorsam 7 pound gibi bir ücreti vardı. Şehrin her yerine yayılmış geniş bir metro ağı var ve ucuz ulaşım imkanı veriyor. 







İlk izlenimlerim böyle daha sonra yeniden bir Londra yazısında görüşürüz belki ;) 

Sevgiler ve tabi saygılarla.. Yanaklarınızdan mıncırmayı ihmal etmiyorum tabii!